Bliv kontaktet

* Når du trykker på "Kontakt mig" accepterer du samtidigt Sparekassen Kronjyllands håndtering af personoplysninger.

Vi hjælper dig med at finde nøglen til din fremtid

I Sparekassen Kronjylland får du en personlig rådgiver, som tager udgangspunkt i dine behov og drømme. Du kan nemt få fat i din rådgiver, så du hurtigt kan få svar på dine spørgsmål og henvendelser. Derudover kan du regne med at høre fra din rådgiver, når der er relevant nyt for dig og din økonomi.

Fordele for dig mellem 18 og 28 år

  • Personlig rådgiver
  • Kontoen "Min konto"
  • Ét gratis Visa/Dankort
  • Ét gratis Mastercard Debit
  • Gratis Netbank
  • Gratis Mobilbank
  • Mastercard Standard til 248 kroner i årligt kortgebyr. Dette kort kræver en kreditvurdering. 

Læs mere her

Råd og vejledning til dit boligvalg

Det kan være lidt af en jungle at begive sig ud på boligmarkedet, og der kan være mange ting, du skal tage stilling til. Hvor skal du flytte hen? Skal du leje, eller skal du eje?
Nedenfor har vi forsøgt at give dig et overblik over de mange muligheder, du har, og hvad du skal være opmærksom på.

Når du vil flytte hjemmefra

Lejebolig

Det kan være svært at finde en lejebolig i de større byer, og derfor kan det anbefales, at du skriver dig op i en boligforening, inden du flytter hjemmefra. Hvis du skal i gang med at studere, kan et kollegieværelse eller en studielejlighed være en god mulighed.

Når du har fundet din lejebolig, er det en god idé at få en lejekontrakt. En lejekontrakt beskriver nemlig, hvor lang tid du kan bo i lejeboligen, hvad din husleje er, og hvordan den udvikler sig over årene. Det er også heri, der står, hvem der er ansvarlig for reparation, hvis noget går i stykker i boligen. Forud for indflytning er det en god idé at lave en liste over mangler og fejl i boligen til udlejer. På den måde kommer du ikke til at hæfte for skader, du ikke har påført boligen. 

Lejer du dig ind i en lejebolig, kan du muligvis få boligstøtte – altså økonomisk hjælp til at betale huslejen. Om du kan få boligstøtte, og hvordan du søger, kan du se på borger.dk.

Andelsbolig

En andelsbolig kan være et godt og ofte billigere alternativ til en ejerbolig. Som ejer af et andelsboligbevis betaler du et indskud, der er andelsboligens pris, og dette giver dig ret til at bo i boligen. Derudover skal du betale en månedlig boligafgift til andelsforeningen. Når du senere vil flytte derfra, kan du sælge din brugsret på samme måde, som du købte den.

Der er både fordele og ulemper ved en andelsbolig - dem kan du læse mere om her. Du kan også kontakte din personlige rådgiver, der kan hjælpe dig med at se mere på mulighederne for at købe andelsbolig.

Du kan læse mere om andelsbolig her

Ejerbolig

Drømmer du om at eje dit eget sted, så kontakt din personlige rådgiver, så I sammen kan undersøge, hvilke muligheder du har for at blive boligejer. At købe egen bolig er især en god ide, hvis du ved, at du skal bo der i en årrække. Hvis du i stedet vil have mere fleksibilitet, kan du overveje en lejebolig.

Ved køb af bolig skal du være opmærksom på, at du selv skal lægge 5 % af boligens pris i udbetaling, så det kan være en god ide at begynde opsparingen i god tid. Kontakt din rådgiver og hør mere om denne regel.

Du kan læse mere om boligkøb her



Forældrekøb

Det kan være noget af en udfordring at finde en lejebolig - og særligt i en af de store studiebyer. For nogen kan løsningen være et forældrekøb. Forældrekøb betyder, at dine forældre køber en bolig, der herefter udlejes til dig. Det er således dine forældre, der betaler ydelserne på boliglånet, og dig der betaler husleje til dem som en reel lejer. Selvom du lejer boligen af dine forældre, er der stadig mulighed for at få boligstøtte.

Det er vigtigt, at I fastsætter den rigtig leje, og i den forbindelse kan det være en god ide at rådføre sig med en revisor eller advokat, så lejen bliver fastsat korrekt.

Du kan læse mere om forældrekøb her

Råd og vejledning til din økonomi, når du er under uddannelse

Når du er under uddannelse, får du sandsynligvis SU, elev- eller lærlingeløn. Du får måske også nye udgifter til studiebøger, transport eller bolig.

Vi rådgiver dig, så du får det bedste ud af din økonomi, mens du uddanner dig. Det kan vi, fordi du hos os får en personlig rådgiver, som kigger på netop din økonomi.

Når der er penge på din uddannelseskonto, får du 5,00 % i årlig rente af pengene op til 20.000 kr. og 0,75 % i årlig rente af pengene over 20.000 kr. Har eller får du bevilliget en kassekredit, kan du trække op til 50.000 kr. til en årlig rente på 8,70 %. Uddannelseskontoen* er for dig, som er studerende på en videregående uddannelse eller går på en elev- og lærlingeuddannelse (Gælder ikke voksenlærlinge og voksne under revalidering).

Forbered dig på livet som studerende

Indlån

5,00 %

Kassekredit

8,70 %

Op til 20.000 kroner: 5,00 %

 

For beløbsdel over 20.000 kroner: 0,75 %

 

Renten er variabel

Eksempel: 50.000 kroner, variabel rente, løbetid 3 år.

Etableringsomkostninger 0 kroner. Debitorrente 9,00 %. ÅOP 9,00 %

Ved 100 % udnyttelse betales i alt 63.050 kroner

Kredittens størrelse afhænger af almindelig kreditvurdering.

* Uddannelseskontoen er for studerende på en kort-, mellemlang - eller lang videregående uddannelse. Kontoen er også for dig, der går på en uddannelse, der foregår ved handels-, tekniske-, landbrugs-, søfartsskoler samt social- og sundhedsskoler. For at opnå fordelene ved Uddannelseskontoen skal du være tilmeldt netbank/mobilbank og have din NemKonto i Sparekassen Kronjylland. Kassekredit og VISA/Dankort-kort forudsætter, at du er fyldt 18 år. Går du i gymnasiet, på HHX eller HTX, gælder der andre fordele - se dem her.