Aktionærrettigheder

Investering

Rettigheder for aktionærer 

Regler i EU (aktionærrettighedsdirektivet) har udvidet aktionærernes rettigheder ved investering i selskaber, der har hjemsted i EU, eller hvor aktien er optaget til handel inden for EU.

Formålet

Formålet med reglerne er at skabe en tættere forbindelse mellem udstedere og deres aktionærer. Den tættere forbindelse skal blandt andet opnås ved, at aktionærerne informeres om deres rettigheder, og hvordan de kan udnyttes.

Brev om generalforsamling

Udover de informationer, du som aktionær allerede modtager i dag omkring afkast, ændringer i aktieforhold, diverse tilbud samt afregninger, modtager du også en meddelelse, når et selskab holder generalforsamling. Meddelelsen er en generel orientering, som skal minde dig om din rettighed til at deltage i og stemme ved generalforsamlinger.
Meddelelsen modtager du i din netbank eller e-Boks. Hvis du modtager breve i netbank, kan du tilmelde dig en beskedservice, så du får en sms eller mail, når der ligger en ny besked i netbanken. Vil du se, hvordan du tilmelder dig, så følg vejledningen ”Beskedservice – tilmelding og ændring” under Netbank her.

Sådan stemmer du

Hvordan du skal stemme afhænger af, om det er danske eller udenlandske aktier.

  • For danske aktier skal du stemme via Aktionær- eller Investorportalen og det er pt. gratis.
  • For udenlandske aktier kan du for størstedelen afgive din stemme via netbanken mod et gebyr. På visse markeder er det dog ikke muligt at stemme elektronisk. Her kan du få registreret dit ejerskab og dermed ret til fysisk at deltage på en generalforsamling mod gebyr. For registrering kontakt ufonds@sparkron.dk.

Der er naturligvis fortsat ikke noget krav om, at du skal deltage og stemme, men med ændringerne bliver det lettere for dig at holde øje med, hvornår du som aktionær kan få indflydelse.

Læs også

Familie i køkken

Renteændring

Vi sænker renten på boliglån og visse andre udlån

Sparekassen Kronjylland sænker pr. 15. juli renten på boliglån. Samtidig sænker vi renten for nye lån på en række udlånsprodukter til private.

Vi øger trygheden ved Apple Pay og Google Pay

Konti

Vi øger trygheden ved Apple Pay og Google Pay

Det er nu endnu mere sikkert for dig at oprette dig som bruger af de såkaldte wallets, som blandt andet dækker over Apple Pay og Google Pay. Fremover skal du nemlig oprette dig direkte i din mobilbank. Det er lige så nemt som i appen - bare mere sikkert!

Få rabat på dyre- og forlystelsesparker

Nyheder

Oplevelser med rabat

Er familien på udkig efter store oplevelser? Som kunde hos os kan du få rabat på en række forlystelses- og dyreparker over hele landet. Du kan købe billetter med rabat til hele familien.

Kom i Djurs Sommerland til rabatpris!

Kundedag

Ses vi til kundedag i Djurs Sommerland?

Nu er det snart tid til en tur i ruuuuuuutsjebanen, og vi glæder os til at møde dig og din familie! Lørdag 21. september inviterer Sparekassen Kronjylland til kundedag i Djurs Sommerland til rabatpris. Sparekassens kunder har parken helt for sig selv.