investering

Nye afviklingsregler 

27. og 28. maj 2024 træder nye afviklingsregler i kraft i henholdsvis Canada og USA i forbindelse med værdipapirhandel. For begge lande går antal af afviklingsdage for værdipapirer fra 2 til 1 dag.

Europa fastholder derimod 2 afviklingsdage indtil videre.

For dig som investor betyder ændringen ikke noget, så længe du udelukkende køber og sælger europæiske aktier.

Hvis du både handler europæiske og amerikanske/canadiske aktier:

Hvis du efter 28. maj 2024 sælger europæiske aktier for at købe for et tilsvarende beløb i amerikanske aktier, vil du opleve, at handlen bliver afvist, da salget af europæiske aktier afvikler en dag senere end de amerikanske.

Eksempel:

Du sælger en europæisk aktie med handelsdag 24.04.2024, og dermed afviklingsdag to dage senere: 26.04.2024. Det vil sige, at du får pengene fra salget på din konto 26.04.2024.

Du køber samtidig en amerikansk aktie, altså med handelsdag 24.04.2024, og dermed afviklingsdag en dag senere: 25.04.2024. Det vil sige, at pengene bliver hævet på din konto 25.04.2024.

Med mindre du sørger for at have penge til købet stående på kontoen, vil handlen blive afvist, da der endnu ikke er gået penge ind fra salget. Du kan også vælge at vente en dag med at købe de amerikanske aktier.

Hold derfor ekstra øje med kontoen, inden du handler værdipapirer, der er omfattet af de nye regler.

Læs også

Pas på falske links og svindel

Investering

Nye afviklingsregler på værdipapirer i USA og Canada

27. og 28. maj 2024 træder nye afviklingsregler i kraft i henholdsvis Canada og USA i forbindelse med værdipapirhandel. For begge lande går antal af afviklingsdage for værdipapirer fra 2 til 1 dag.

Få rabat på dyre- og forlystelsesparker

Nyheder

Oplevelser med rabat

Er familien på udkig efter store oplevelser? Som kunde hos os kan du få rabat på en række forlystelses- og dyreparker over hele landet. Du kan købe billetter med rabat til hele familien.

Tjek dit Totalkreditlån direkte i net- og mobilbank

Bolig

Beregn dit Totalkreditlån nemt i net- og mobilbank

Nu kan du tjekke dit Totalkredit og lave nyere beregninger direkte i net- og mobilbank

Unge raadgivning

Konti

Rentestigninger på indlån

Vi har sat renten op på en række indlånskonti for børn og unge. Det samme har vi på Garant Opsparing for SparKron Garanter.