Erhverv

Beskyt din arbejdsplads eller forening mod "jeg er din chef"-svindel

Ferietid er højsæson for såkaldt "CEO-fraud". Det er en svindeltype, der kan foregå over både mail, sms og telefon, og som primært bliver rettet mod bestyrelsesmedlemmer i forskellige foreninger og mod arbejdspladsernes ansatte. Risikoen har længe være kendt hos virksomhederne, men for mange foreninger vil det nok være en nyhed, at svindlerne nu også går efter dem. 

Beskyt din virksomhed mod "jeg er din chef-svindel"

CEO-fraud udnytter din tilbøjelighed til at ville løse en opgave effektivt for den person, der henvender sig. De IT-kriminelles svindelforsøg er avancerede, og det er derfor vigtigt, at alle bestyrelsesmedlemmer i en forening eller ansatte på en arbejdsplads kender til risikoen

Vores tjekliste med gode råd til at undgå CEO-fraud:

  • Har alle foreningens bestyrelsesmedlemmer eller arbejdspladsens ansatte kendskab til denne svindeltype?
  • Har I opdaterede procedurer for store overførsler af penge? Og bliver de fulgt?
  • Er alle obs på betalinger, der skiller sig ud?
  • Svindlerne udnytter ofte perioder, hvor nogle af jer er bortrejst. Har I ved mistænkelige overførsler mulighed for eksempelvis gennem et telefonopkald at få bekræftet kontakt til den, der beder jer lave overførslen?
  • Kontrollerer I anmodninger om betalinger til udlandet for fejl og mangler?

Svindlerne udnytter ofte perioder, hvor chefen, bestyrelsesformanden eller en anden med interesse i at få jeres regninger betalt, er bortrejst. De foregiver at være vedkommende, og det kan de være ret gode til. Som afsender fremgår for eksempel typisk det præcise navn på den person i din forening eller på din arbejdsplads, som ”beder” dig udføre opgaven. Endda mailadresse eller telefonnummer kan ligne at være det rigtige. Selvom det ser ud som om, at du kender afsenderen på en mail eller SMS, er det altså ikke sikkert. Nogle gange har de IT-kriminelle endda overvåget vedkommendes mail og kan derfor være meget overbevisende også i indhold og sprog.

 Beskyt din virksomhed mod "jeg er din chef-svindel"

Læs også

Klaus Skjødt

Nyheder

Sparekassen Kronjylland er landets mest socialt ansvarlige bank

På social ansvarlighed og ansvarlig ledelse er Sparekassen helt i top i kundernes vurdering, viser ny undersøgelse fra EPSI Rating Danmark.
EPSI Rating Danmark har netop offentliggjort deres Bæredygtighedsrapport for finanssektoren, og her er Sparekassen Kronjylland helt i top, når kunderne skal vurdere social ansvarlighed og ansvarlig ledelse.

Repræsentantskabsvalg 2024

Nu kan vores garanter stemme til repræsentantskabsvalget 2024

Det betyder at de har direkte indflydelse på Sparekassens fremtid. Som garantsparekasse er Sparekassen Kronjylland nemlig selvejende. Det betyder, at ingen aktionærer står og kræver et stort overskud, så de kan få udbytte. Til gengæld er vi gennem demokratiske valg styret af kunderne. Det giver os mulighed for at tænke langsigtet til glæde for både kunder, medarbejdere og samfundet.

Garant-millionen støtter det lokale liv

Garant-millionen

Garant-millionen sætter fokus på det lokale liv

I en mere og mere globaliseret og digital verden er initiativer, der bringer mennesker sammen lokalt, vigtigere end nogensinde.
Sparekassen Kronjylland er altid en aktiv del af de lokalsamfund, som vi har afdelinger i. Med temaet ”Det lokale liv” ønsker vi at støtte tiltag, der får mennesker til at mødes, skabe sammenhold og føle ejerskab over deres nærmiljø.

Kombiner en mere klimavenlig livsstil med en bedre økonomi.

Nyheder

Matcher din pension dine fremtidsplaner?

Hvornår har du sidst fået gennemgået din pension? På søndag går vi fra sommer- til vintertid. Den ekstra time kan du bruge på din pension.