I Sparekassen Kronjylland ønsker vi at bidrage til den bæredygtige udvikling. Derfor har vi beskrevet vores bæredygtige ambition, og hvordan vi ser vores rolle i den bæredygtige udvikling. Få et overblik over, hvordan vi arbejder med bæredygtighed – i vores produkter, i vores afdelinger, i de lokalsamfund, vi er en del af, og i vores arbejde og ledelse af Sparekassen.

Sådan arbejder vi med bæredygtighed

I Sparekassen Kronjylland har vi formuleret en bæredygtig ambition, ligesom vi har beskrevet vores rolle i den bæredygtige omstilling. Få et overblik over, hvordan vi arbejder med bæredygtighed – i vores produkter, i vores afdelinger, i de lokalsamfund, vi er en del af, og i vores daglige ledelse af Sparekassen.
 
Grønt billån

En grønnere sparekasse

I Sparekassen arbejder vi med at kortlægge og reducere vores CO2-udledning blandt andet via overvågning af vores energiforbrug og ved køb af grøn strøm. Vi arbejder også med at integrere bæredygtighed i vores indkøbspolitik, ligesom vi har fokus på at nedbringe vores madspild og transportforbrug samt øge genanvendelsen af vores affald. 

Investering tid

Bæredygtig governance

Ordentlighed og ansvarlighed er nøgleord i Sparekassen. Derfor stiller vi også høje krav til os selv, når det gælder vores forpligtelser til aktivt at bekæmpe hvidvask, korruption, skatteunddragelse, terrorfinansiering og andre former for økonomisk kriminalitet, og vi arbejder tæt sammen med myndighederne på området. 

Bæredygtig finans

I Sparekassen Kronjylland har vi to grønne produkter: Et EnergiBoliglån til energiforbedringer i boligen og et Elbillån til køb af elbil. Derudover arbejder vi kontinuerligt med at bringe bæredygtighed i vores investeringsprodukter, ligesom vi har tilsluttet os FN's principper for ansvarlige investeringer (UN PRI). 

Ansvarlige investeringer

Elbillån

EnergiBoliglån

Bæredygtighed

Social bæredygtighed

Sparekassens formål er at gøre gavn, og vi ønsker at gøre en positiv forskel i de lokalsamfund, vi er en del af. Vi støtter og engagerer os bredt i samfundet via vores gavefond og vores mange sponsorater. 

Vi vil gøre gavn

Sparekassen Kronjyllands gavefond

Sparkron Flag

Læs mere om, hvordan vi arbejder med bæredygtighed

Sparekassen Kronjylland sender alle 750 medarbejdere på ESG-uddannelse

Nyheder

Sparekassen Kronjylland sender alle 750 medarbejdere på ESG-uddannelse

Som det første pengeinstitut i Danmark sender Sparekassen Kronjylland samtlige medarbejdere på uddannelse i bæredygtighed.

Grøn strøm til Sparekassen Kronjylland

Nyheder

Energistyring og grøn strøm skal reducere Sparekassen Kronjyllands CO2-aftryk

Ny aftale om overvågning og styring af energiforbruget på alle Sparekassens lokationer skal føre til et lavere energiforbrug og skal sammen med indkøb af grøn strøm reducere Sparekassens CO2-aftryk.

Sparekassens brugte IT-udstyr får nyt liv i NordVirk

Nyheder

Sparekassens brugte IT-udstyr får nyt liv i socialøkonomisk virksomhed

Da Sparekassen i 2021 udskiftede alle sine computere som et led i at øge IT-sikkerheden, blev de brugte computere solgt til den socialøkonomiske virksomhed NordVirk, der arbejder med recirkulering af IT-udstyr.

Nyheder

Sparekassen er stolt sponsor for Danske Hospitalsklovne

Vi er stolte over, at vi igen i år er Kæmpe Klovnesponsor for Danske Hospitalsklovne og er med til at støtte deres arbejde for indlagte børn i Danmark.