10.000 kroner til medicinstuderende

Penge fra Sparekassen Kronjyllands Gavefond gør det muligt at tiltrække dygtige foredragsholdere til en faglig dag på Universitetet i Århus.

Penge fra Sparekassen Kronjyllands Gavefond gør det muligt at tiltrække dygtige foredragsholdere til en faglig dag på Universitetet i Århus. En dag, som er arrangeret af Psykiatrisk Selskab for Medicinstuderende (PSM).

Det er Sparekassens Gavefond, der har doneret 10.000 kroner til Psykiatrisk Selskab for medicinstuderende (PSM). PSM er en forening af frivillige medicinstuderende, som har som mål at fremme interessen for psykiatri. Håbet er, at der i fremtiden vil være flere læger, der vælger at specialisere sig inden for psykiatrien.

- Pengene fra Sparekassen Kronjylland betyder, at vi kan tiltrække nogle spændende foredragsholdere. Nogle interessante mennesker, som kan trække vores medstuderende ind i auditoriet. Vi er naturligvis meget taknemmelige for donationen, lyder det fra Nikolaj Kraglund og Benjamin Isar Jørgensen, henholdsvis formand og kasserer i PSM.

Millionbeløb til lokalområdet

Sparekassen Kronjyllands Gavefond donerer hvert år et millionbeløb til aktiviteter og foreninger i det lokalområde, hvor Sparekassen har sine kunder. Afdelingsdirektør Per Jakobsen fra Sparekassens afdeling i Århus Nord har da også en klar intention, når han støtter PSM.

- Vi støtter gerne et godt formål som dette, og PSM viser også klart, at det er en meget engageret forening. Naturligvis håber vi også, at foreningens medlemmer på denne måde får kendskab til, at Sparekassen Kronjylland er en aktiv medspiller også for studerende, siger Per Jakobsen.

PSM står bag den faglige dag fredag 5. marts, hvor det er Henrik Dahl, der er det store trækplaster. Den tidligere TV-mand har mærket psykiske problemer på sin egen krop og vil fortælle om at leve med en maniodepressiv diagnose.

Derudover fortæller Jens Lund om drab, læge Charlotte Emborg om skizofreni og professor Niels Bielenberg om autisme.