Ny elcykel til Ældrecenter Åbakken

Hos Ældrecenter Åbakken er det nu lykkedes at indsamle penge nok til at købe en ny elcykel, der skal fragte beboerne rundt i lokalområdet.

Ældrecenter Åbakken har i den seneste tid været en del af Randers Kommunes pilotprojekt, hvor ældrecentret har haft to elcykler stillet til rådighed. Det var et så stort hit hos de ældre, at centret nu selv har samlet 40.000 kroner sammen til at købe deres egen elcykel.

Lokal støtte
Flere lokale virksomheder har givet støtte til den nye cykel, og blandt dem, som har støttet, er Sparekassen Kronjylland.
- I Sparekassen Kronjylland har vi en helt klart ønske om at være til stede og støtte initiativer i vores lokalområder. Ved at give støtte til indkøbet af den nye elcykel støtter vi et tiltag, som kommer rigtig mange til gode. Jeg tror, de fleste kan sætte sig ind i, hvor dejligt det må være for beboerne, at få mulighed for at komme ud i byen og naturen og se noget andet, end det de ellers ser i deres hverdag, fortæller Martin Trampedach Schultz, afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjylland i Øster Tørslev.

Cykelvenner
Der er mange, som gerne vil bidrage til, at projektet skal blive en succes. Derfor er der en række frivillige, som har meldt sig som cykelvenner. En af dem er Else Lejel fra Øster Tørslev. Hver tirsdag står hun klar til at tage centrets beboere med på cykeltur.
- Jeg valgte at blive cykelven, fordi jeg synes, det er en rigtig god måde at få motion på, samtidig med at jeg gør noget godt for de ældre. Vi får os en hyggelig snak på turen, og for mig er det så dejligt at se, hvor stor en forskel den cykeltur gør. Det betyder meget for de ældre, at de kommer ud, hvor det summer af liv, og der sker jo så meget nyt her i Øster Tørslev for tiden, som de ikke ville have mulighed for at følge med i ellers, fortæller Else Lejel.

Cykelprojektet er stadig nyt, og allerede nu er der en fin opbakning fra lokale, som melder sig frivilligt til at blive cykelvenner, men der er altid plads til flere, understreger Else. Den nye cykel er blevet så populær på ældrecentret, at flere af beboerne står i kø for at få en tur, når Else og de andre cykelvenner kommer forbi.

Ny elcykel til Ældrecenter Åbakken

På billedet er den aktive cykelven, Else Lejel, på vej på tur med to af beboerne fra Ældrecentret Åbakken. De nyder turen, der både byder på hyggesnak og en tur rundt i området.