PC’er giver nye muligheder i KFUM’s institutioner

Det var en flok glade børn fra KFUM børnehaven i Randers Nordby, der tog imod Sparekassen Kronjyllands kunderådgiver, Ulla Agerholm Petersen, da hun besøgte institutionen for at aflevere fire computere.

Et godt initiativ

Sparekassen Kronjylland har tidligere doneret brugte PC’er til Mellerup Friskole, og det inspirerede Ulla Agerholm Petersen, der er kunderådgiver i Sparekassens Nordre afdeling. På eget initiativ arrangerede Ulla, at fire overskydende computere fra Sparekassen Kronjylland på samme vis kunne gives til KFUM’s institutioner. Institutionerne i Randers Nordby rummer en børnehave, et fritidshjem og en ungdomsklub.

- KFUM institutionerne gør et stort stykke arbejde for at lære børnene, der kommer med mange forskellige etniske baggrunde, så stort et sprogbrug som muligt. Samtidig har de i institutionerne meget fokus på at skabe sammenhold og at alle behandler hinanden lige. Med de fire computere får pædagogerne mulighed for at tilbyde børnene en ekstra hjælp i forbindelse med deres leg og læring, fortæller Ulla Agerholm Petersen.

Nye muligheder for leg og læring

De fire computere åbner op for en række nye muligheder for børnene, der nu kan lege og lære gennem blandt andet spil på computerne. Samtidig bliver de et godt værktøj for pædagogerne i hverdagen. Den ene computer kommer til at få fast plads i institutionens ungdomsklub, som er et sted, hvor unge under 18 år kan mødes og dyrke sociale relationer. Her skal den hovedsageligt bruges til at afspille musik og skabe en hyggelig stemning for de unge.

Institutioner med stærke værdier

KFUM’s institutioner arbejder ud fra nøglebegreberne: Mangfoldighed og rummelighed. Med mere end 29 forskellige nationaliteter samlet under et tag, skaber KFUM’s institutioner et miljø, hvor børn og unge trygt kan udforske hinandens kulturer og forskelligheder.