Sådan kommer økonomien på ret kurs efter ferien

De fleste danskere er efterhånden vendt hjem til hverdag og rutiner efter årets sommerferie – og for mange betyder afslutningen på ferien også en ny økonomisk sæson, hvor budgettet skal tilbage i hverdagsform.

Nu er derfor et oplagt tidspunkt at sikre, at den sunde økonomiske form holder længere end sommerkuløren. Vi kommer her med et par gode råd til, hvordan økonomien holdes på ret kurs efter ferien:

  • Brug netbank og boner fra ferien til at danne dig et overblik over dine rejseudgifter. Så er det nemmere at lægge næste års feriebudget. Sparekassen har i denne uge lanceret et forbrugsoverblik i mobil- og netbank. Det er et værktøj, som hjælper til at give dig et godt overblik over dine udgifter til eksempelvis transport, hotel m.v.
  • Læg et budget for det kommende år, der både indeholder udgifter til husholdning samt opsparing til ferie og andre fornøjelser. Tjek, om du har poster på dit budget, som ikke længere er aktuelle, f.eks. medlemskaber eller abonnementer, du ikke bruger, og som eventuelt kan skæres væk.

− En dejlig ferie får ofte følge af et stigende forbrugsniveau. Det kan nemlig være svært at køre økonomien i stramme tøjler, når først familien er afsted på ferie. For at sikre sig, at hverdagen kommer økonomisk sundt fra land efter ferien, er det lige nu helt oplagt at tage en temperaturmåling på husstandens økonomi, siger Niels Sloth, der er afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjylland i middelgade i Randers.

Niels Sloth anbefaler derfor, at man først og fremmest får skabt sig det fornødne overblik og derefter lægger et budget for resten af året. Så kan man også begynde at se fremad mod den næste ferie.