Nyt shelter ved Lyshøj Mølle

Et nyt shelter til besøgende på vandre- eller cykeltur står klar ved den historiske Lyshøj Mølle i Havndal.

Takket være en donation fra Sparekassen Kronjylland har ildsjælene, der er i gang med det omfangsrige restaureringsprojekt af møllen, kunnet færdiggøre det nye shelter. Overnatningsmuligheden bliver dermed en del af faciliteterne og totaloplevelsen ved den arbejdende museumsmølle.

”Det er et helt fantastisk projekt, som de lokale ildsjæle og møllersvende fra Havndal har sat sig for ved at genskabe den 100 år gamle Lyshøj Mølle. Derfor gik vi i Sparekassen Kronjylland også tidligt ind og støttede projektet. Da møllersvendene fornyeligt henvendte sig med idéen om at udnytte nogle af de overskydende materialer fra møllerestaureringen til et shelter, var vi selvfølgelig med på idéen og klar med en kontant håndsrækning fra Sparekassens gavefond,” siger Martin Trampedach Schultz, afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjylland, Øster Tørslev.

Ove Knudsen, der er formand for Den Selvejende Institution Lyshøj Mølle, er glad for at støtten, som nu giver friluftsmennesker tag over hovedet, når de besøger møllen.

”Det er dejligt at mærke, at den lokale sparekasse bakker op om sådanne aktiviteter i lokalmiljøet. Vi har været i gang med restaureringsprojektet gennem de seneste fire år, og vores mål er, at vi udover en levende museumsmølle også får skabt faciliteter med shelter, bålplads og toilet for de tilrejsende. Her har støtten fra Sparekassen Kronjylland været en stor hjælp på vejen,” siger Ove Knudsen.

For de driftige møllersvende bliver næste fase i projektet at genplacere den istandsatte møllehat på toppen af møllen.