Ny afdeling i Køge

To markante lokale profiler skal stå i spidsen for ny afdeling.

Sparekassen Kronjylland åbner sin sjette afdeling på Sjælland. Det sker, når Danmarks største sparekasse om kort tid kan slå dørene op i Køge. Det bliver med to stærke lokale profiler i spidsen, da sparekassen har ansat både en lokal afdelingsdirektør og en lokal erhvervskundechef. Begge kommer fra lignende stillinger i et andet pengeinstitut.

- Det afgørende for succes med en ny afdeling er de rigtige mennesker og ikke mindst det rigtige ledelsesteam til at stå i spidsen for afdelingen. Det har vi nu fundet i Køge, der stod meget højt på vores liste over byer, hvor vi gerne vil åbne afdelinger, fortæller Sparekassen Kronjyllands adm. direktør Klaus Skjødt.

Sparekassen Kronjylland har i år åbnet tre afdelinger, hvoraf en enkelt er på Sjælland nemlig i Slagelse. Sidste år åbnede Sparekassen, der er blandt landets 10 største pengeinstitutter, tre afdelinger på Sjælland, og den kommer med den nye afdeling op på 51 afdelinger.

- Vi kan se, at der er stor efterspørgsel blandt kunderne efter et pengeinstitut som vores, hvor du kan ringe direkte til din personlige rådgiver og gå ned i din lokale afdeling. Det kan godt være, at mere og mere bliver digitaliseret, men de personlige relationer er stadig fundamentale for mange bankkunder, og det kan de få hos os, fortæller Klaus Skjødt om årsagen til de seneste års mange åbninger.

- Og selv om vi generelt har ganske ambitiøse budgetter for blandt andet antallet af kunder, så har alle afdelinger hidtil overgået forventningerne. Det bekræfter os yderligere i, at strategien er rigtig, mener Klaus Skjødt, der finder Køge særligt interessant.

- Forbedret jernbaneforbindelse, nyt universitetshospital og ny erhvervshavn er blot tre eksempler på, at der sker rigtig meget i Køge. Samtidig kan vi se, at indbyggertallet i både Køge by og kommunen stiger betydeligt i disse år, den udvikling vil vi rigtig gerne være en del af.

Klaus Skjødt kan endnu ikke sætte åbningsdato på, men forventer, at det sker i en af de første måneder af 2017. De to ledere begynder dog allerede i deres nye stillinger 1. december, hvor de vil være klar til at tage imod kunder, ligesom de skal have sat det fulde medarbejderhold på i første omgang otte medarbejdere. Hvor Sparekassen ender med at placere sig i Køge er endnu ikke besluttet.

- Som nævnt er det vigtigste at få de rette profiler ombord, og så finder vi sammen det rigtige sted til afdelingen. Det er altid den rækkefølge, vi gør tingene i, fordi bygningen i sig selv ikke giver kunder. Det gør de rigtige medarbejdere, slår Klaus Skjødt fast.