En klub, hvor samarbejdet er opprioriteret

Det kræver mod og hårdt arbejde at drive en god og ansvarsfuld sportsklub. Det ved Kristrup Boldklub, og derfor ved de også, at noget af det vigtigste er et velfungerende samarbejde med forældre, sponsorer, DBU, andre klubber og det øvrige lokalsamfund. Senest har klubben forlænget sit samarbejde med sin hovedsponsor.

− Vi sætter stor pris på at samarbejde med vores hovedsponsor Sparekassen Kronjylland, som har støttet os i flere årtier. De er med til at muliggøre, at vi løbende kan udvikle os og tilbyde attraktive faciliteter, fortæller Harry Vang, der er formand for boldklubbens fodboldafdeling. Blandt de nyeste tiltag nævner han, at klubben med hjælp fra konsulenter fra DBU har kunnet afholde leder- og trænerkurser, ligesom særligt arbejdet med ungdomsafdelingen er blevet opprioriteret.

De vigtige forældre

− Vi har også fået en ny hjemmeside, supplerer Erik Højholt, der er formand for håndboldafdelingen.

– Samarbejdet med forældrene er ekstremt vigtigt, og derfor skal forældrene holdes orienteret om, hvad der sker i klubben. På den nye hjemmeside kan de nemt følge med i børnenes og klubbens aktiviteter, fortæller Erik. Han tilføjer, at klubben mærker en klar fordel i forhold til forældrenes opbakning og lyst til eksempelvis at give et ekstra nap med, når de ved, hvad der rører sig i klubben.

– Som hovedsponsor glæder vi os over at være med til at sikre og udvikle et godt fritidstilbud til børn, unge og voksne i Randers SØ. Vi ved, at klubben oplever en god tilslutning af frivillige og hjælp fra forældre, og det bekræfter os i, at klubben er inde i en god udvikling og hele tiden tør nytænke og tænke fremad. En klar vision, ildsjæle, der tør gå forrest og personlige relationer, det ved vi fra os selv er vigtige ingredienser, når et samarbejde skal lykkes, og et mål skal opnås, fortæller Poul Vestergaard, der er afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjylland i Kristrup.

Styrkelse af moderklubbernes samarbejde

Udover professionel sparring fra DBU, en ny hjemmeside og orden i sponsorbaglandet, oplever klubben på positivsiden også et bedre samarbejde med de andre moderklubber til Randers FC.

− Da det sidste år var på tale, at Randers FC måske skulle sælges til udenlandske investorer, var udsigten for moderklubberne usikker. Situationen tvang os klubber til at gå i dialog og til at samarbejde, og det kom der en masse godt ud af, fortæller Harry Vang.

− Vi oplever blandt andet en fornyet optimisme omkring kvaliteten af samarbejdet mellem moderklubberne og et tættere samarbejde med Randers FC. Det er godt nyt for fodboldsporten i hele Randers, slår Harry fast.

Randers FC er for eksempel ved at igangsætte en ungdomsindsats, som kommer moderklubberne mere til gavn end det tidligere har været tilfældet, forklarer han.

Lokalplaner og lokal opbakning

Også internt i klubben øjner Harry Vang og Erik Højholt muligheder for fornyelse og styrkelse:

– Kigger vi på foldbolddelen, så spiller og træner de unge årgange i øjeblikket på banerne ved Tirsdalens Skole, mens de ældste årgange træner på Tirsdalen og spiller kampe på Kristrup Stadion, hvor ledelsen også holder til. Håndbold befinder sig udelukkende på Tirsdalen. Så længe vi har denne geografiske splittelse i klubben, er det ikke optimalt. Kan vi samle alle vores årgange og sportsgrene ét sted, vil vi stå meget stærkere som klub, er de to enige om.

Klubben kigger særligt mod Paderup og Munkdrup, som med nye parcelhusgrunde er et attraktivt område.

– Klubben har en god dialog med Randers Kommune og har allerede en ambitiøs plan for at samle Kristrup Boldklub ved Tirsdalens Skole, som vil styrke sammenholdet årgangene imellem, udtaler Harry Vang.