Sparekassen Kronjylland partner i Parasport Danmark

Danmarks største sparekasse, Sparekassen Kronjylland, er fra 1. september ny partner i Parasport Danmark, tidligere Dansk Handicap Idræts-Forbund.

I Sparekassen Kronjylland kalder de det et naturligt skridt efter mange år som sponsor for eksempelvis en handicapfestival i Randers og Sølund Festivalen.

- For os er det en hjertesag, at alle kan blive en del af nogle fællesskaber. Her kan musik og idræt noget særligt, og her kan ikke mindst Parasport Danmark noget særligt. De skaber muligheder for mennesker, der nemt kunne blive mødt af begrænsninger. Derudover kombinerer de på bedste vis bredde og elite, så vi glæder os til at blive en del af det arbejde, fortæller Klaus Skjødt, der er adm. direktør i Sparekassen Kronjylland.

Hos Parasport Danmark er de naturligvis også glade for at byde endnu en partner velkommen i flokken.

- Vores partnere og sponsorere er med til at sikre, at vi kan gøre det ekstra for at få endnu flere med. Det kan være med til træningen i den lokale klub, og det kan være med til de store stævner som eksempelvis Paralympiske Lege. Derfor er vi også rigtig glade for, at aftalen gælder i fire år, fordi det fortæller noget om det langsigtede engagement, som Sparekassen Kronjylland kommer med, understreger direktør Niels Christiansen fra Parasport Danmark.
Medarbejderne skal prøve sporten

Sparekassen Kronjylland vil eksempelvis som en del af sponsoratet give nogle af sine medarbejdere mulighed for at prøve at dyrke nogle af de sportsgrene, der ligger hos Parasport Danmark.

- Når du prøver noget på egen krop får du en endnu større forståelse for, hvor svært det er, og hvilke udfordringer der er. Det kan godt være svært at vurdere, hvor svært eksempelvis det eksempelvis er at spille basket i en kørestol eller spille goalball uden at kunne se. Oplevelserne kan desuden være med til at øge rummeligheden og forståelsen hos den enkelte, og det vil vi gerne bidrage med, forklarer Klaus Skjødt.

Sparekassen Kronjylland er desuden allerede i gang med at kigge på forskellige andre måder, hvorpå de kan være med til at sætte fokus på parasport. Planerne er dog endnu kun på tegnebrættet.

- Det er helt tydeligt, at vi i Sparekassen Kronjylland har fået en partner, der ønsker at bidrage til at udvikle sporten og gøre opmærksom på den. Det gør de med baggrund i et gensidigt værdifællesskab med os, og vi er sikre på, at vi går ind til et godt samarbejde, siger Niels Christiansen.