Nystartet afdelings- og områdedirektør i Aalborg

Erfaren områdedirektør er startet i Sparekassen efter årsskiftet: Vi tør skille os ud.

Det er ikke mange måneder siden, at Sparekassen Kronjylland kunne løfte sløret for, at Nålemagervej 6 bliver der, hvor Sparekassens nye afdeling i Aalborg får fast base. Indtil da tilbyder medarbejderne i Aalborg rådgivning og møder i midlertidige lokaler i samme bygningskompleks. Allerede nu melder den kronjyske sparekasse om en markant udvidelse af afdelingens starthold, der i juli bestod af seks mand:

− Udvidelsen af vores hold i Aalborg sker lige efter planen, da Sparekassen Kronjylland hele tiden har ønsket en solid afdeling af en vis størrelse, der kan servicere både private, erhverv og private banking-kunder. Vi er nu oppe på 10 mand og endnu en starter 1. februar, fortæller Keld Jakobsen, der 1. januar netop selv er startet som afdelings- og områdedirektør i Aalborg.

Det har lige fra start været planlagt, at han skulle stå i spidsen for afdelingen fra årsskiftet. Samtidig er Keld indtrådt som en del af Sparekassens øverste ledelse.

- Aalborg har gennem flere år stået højt på Sparekassens liste over byer, vi ønskede at åbne i. Vanen tro åbner vi dog aldrig uden at være sikre på, at vi har de rigtige medarbejdere til at stå i spidsen for en afdeling. Med Keld Jakobsen og hans store netværk har jeg hele tiden vidst, at vi havde den rigtige profil til at stå i spidsen for både Aalborg og vores nye område Nord, forklarer Klaus Skjødt, adm. direktør i Sparekassen Kronjylland.

Keld Jakobsen er oprindeligt uddannet i daværende Nørresundby Bank, hvor han har arbejdet i 14 år blandt andet som kreditkonsulent og souschef. Med sig i bagagen har han også 15 års erfaring som erhvervskundechef i Spar Nord i Aalborg og senest nogle år som områdedirektør i Nordjyske Bank − en bank, som siden Kelds elevtid havde fusioneret med Nørresundby Bank, hvor hans karriere startede for mere end 30 år siden. Det er dermed en erfaren herre, der i det nye år har sat sig bag roret i Sparekassen Kronjyllands nyeste afdeling.

Fuld fokus på Aalborg

− Det glæder mig meget at være en del af et pengeinstitut, der tør skille sig ud, og som er tro mod sin egen strategi. Mens nogle af de andre banker vælger at lukke afdelinger og at centralisere for at betjene kunderne fra callcentre, går Sparekassen Kronjylland den modsatte vej. Det er den nye afdeling i Aalborg et tydeligt bevis på. Vi oplever, at mange kunder stadig ønsker en personlig rådgiver, de kan ringe direkte til og en bank, hvor de ikke bare er et nummer i rækken. Derfor har vi valgt at åbne i Aalborg, som vi samtidig har gjort til et nyt områdecenter i Sparekassen, fortæller Keld Jakobsen.

− Jeg regner bestemt med, at der på et tidspunkt kommer flere afdelinger i vores nye område Nord, men i første omgang har vi 100 procent fokus på at skabe en solid afdeling i Aalborg. Fra start er der blevet sat et stærkt medarbejderteam med dygtige lokale profiler i Aalborg, og det har allerede givet os en pæn tilgang af kunder. Sparekassen er et frisk pust i Aalborg, og jeg er overbevist om, at mange vil finde ud af, at vi har noget nyt at byde på i byen. Vi kan jo ikke tilbyde 100 kronesedler, der ser meget anderledes ud end konkurrenternes, men vi kan tilbyde et dybfølt lokalt engagement og en helt særlig kundeoplevelse, hvor den enkelte kunde er i centrum. Samtidig er vi ikke ejet af aktionærer, vi hele tiden skal tænke på en kortsigtet profit til, men vi kan i stedet tænke langsigtet i forhold til både kunder og medarbejdere. Det glæder jeg mig personligt meget til at være en del af, forklarer Keld Jakobsen.

Keld er selv bosat midt i Aalborg sammen med sin kone Susanne. Parrets tilsammen fire sammenbragte børn er flyttet fra reden, men bor alle inden for kort afstand. Det passer den 51-årige områdedirektør rigtig fint, for han er et stort familiemenneske og nyder at bruge tid sammen med børnene. Derudover spiller Keld golf i Ørnehøj Golfklub. Tidligere har han været aktiv som håndboldspiller, men det har en ødelagt akillessene sat en stopper for. Nu nøjes han med at følge håndboldsporten fra sidelinjen – blandt andet, når den yngste søn skal spille kamp for Aalborg Håndbolds U18 hold.