Bliv klar til at booke ferie med familien

Bliv klar til at booke ferie

Hvordan er du sikret, hvis du bliver nødt til at aflyse din ferie, eller hvis du bliver ramt af sygdom, mens du er afsted? Vi giver dig det store ferieforsikringsoverblik her.

Tjek om, du allerede har en rejse- og afbestillingsforsikring

Før du booker ferie, bør du tjekke, om du allerede er forsikret igennem din eksisterende forsikring. Mange har en rejse- og afbestillingsforsikring som en del af deres indboforsikring – eller kan let tilvælge det til en relativt lille ekstraomkostning. 

Husk at læse forsikringsvilkårene igennem, og vær opmærksom på, om forsikringen dækker hele husstanden, hvor stor forsikringssummen er, og om du både har en rejse- og en afbestillingsforsikring. 

Vælg det rigtige Mastercard, og vær godt sikret på rejsen

Skal du ud at rejse, er et Mastercard en rigtig god rejsemakker. Der er nemlig en række forsikringer tilknyttet afhængig af, hvilket kort du vælger. 

Sammenlign de tre typer af Mastercard

Se, hvad du skal være opmærksom på før og efter rejsen her

Mastercard Standard til den enlige eventyrer

Skal du alene afsted, og overstiger din rejses værdi ikke 10.000 kr., kan du roligt stikke et Mastercard Standard i lommen. Der er tilknyttet en afbestillingsforsikring, der dækker op til 10.000 kr., samt en rejseforsikring, der dækker mistet bagage og flyforsinkelse med op til 5.000 kr. 

Bemærk dog, at rejse- og afbestillingsforsikringen kun er gældende, når rejsen er betalt med kortet, og at det kun er kortholder, der er dækket. Rejseforsikringen dækker heller ikke sygdom og hjemtransport, og derfor kan det være godt med en supplerende rejseforsikring, så du er sikret, hvis du bliver syg på rejsen. 

Mastercard Guld til familieferien

Skal hele familien afsted, skal kortet være guldfarvet. Her er tilknyttet en afbestillingsforsikring på op til 10.000 kr. pr. person, og rejseforsikringen dækker både mistet bagage og flyforsinkelse med op til 6.000 kr. samt sygdom, hjemtransport, ulykke, invaliditet og død – for hele husstanden. 

Kort sagt er det et rigtigt godt kort, når familien skal på ferie – i Danmark eller udlandet. 

Mastercard Platinum når familien skal på langfart 

Ligger rejsen i den dyre ende, skal kortet være sølvfarvet. Her får du og din familie en afbestillingsforsikring på op til 100.000 kr., og en rejseforsikring med en lang række dækninger, herunder erstatningsdøgn, hvor I får dækket evt. tabte feriedage, hvis én af jer bliver syg eller kommer ud for en ulykke. Så går I ikke glip af noget, selv hvis uheldet skulle være ude. 

Mastercard Platinum giver desuden adgang til en lang række fordele og en større kreditramme. 

Læs mere om Mastercard og find vilkår, betingelser og priser

Hvad nu hvis vi bliver syge?

Efter en årrække med corona ligger frygten for en aflyst rejse måske stadig og lurer i baghovedet. Men bliver du syg, eller står du overfor en pludselig nedlukning af din rejsedestination, så dækker forsikringerne tilknyttet Mastercard også. 

Køber du en rejse til en destination, som Udenrigsministeriet ikke har nogle begrænsninger på ved købstidspunktet, dækker din afbestillingsforsikring, hvis rejseanbefalingerne efterfølgende bliver ændret, og du ikke kan rejse dertil.

Det samme gælder, hvis din feriedestination ændrer sine indrejsekrav, og det ikke længere er muligt for dig at leve op til kravene. Tager I afsted som familie, og det kun er én af jer, der ikke kan leve op til de nye krav, kan hele familien få refunderet sin rejse. 

Bliver du ramt af sygdom før afrejse, dækker afbestillingsforsikringen også. Husk dog dokumentation i from af en lægeerklæring.

Bliver du ramt af sygdom på rejsen og eksempelvis bliver indlagt, så dækker rejseforsikringen i et rimeligt omfang. ”Rimeligt omfang” betyder, hvad der er standard i det pågældende land. Hvis det betyder, at du bliver nødt til at forlænge dit ophold i landet, dækker rejseforsikringen også.