Bolig salg

Covid-19

Sådan påvirker corona fortsat din hverdag


Corona påvirker fortsat hverdagen for mange af os - både med begrænsninger, men måske også nye muligheder. I den forbindelse kan der være ting, du bør forholde dig til. 

Ferie til udlandet

Måske begynder du at drømme om en ferie til udlandet? Hvis du overvejer at bestille ferie til udlandet i løbet af 2021 med troen på, at alt er godt igen, så skal du være opmærksom på bestillingstidspunktet. Bestiller du ferie i et land, som på bestillingstidspunktet er vurderet ”orange” eller ”rødt” af Udenrigsministeriet, så dækker din rejseforsikring sandsynligvis ikke afbestilling, hvis farven også fraråder ikke-nødvendige rejser, når ferien oprunder, ligesom den ikke dækker skader eller skadesudgifter med relation til corona - det gælder eksempelvis den rejseforsikring, der følger med dit Mastercard. Bestillingstidspunktet har altså stor betydning.

Ændret kørselsfradrag

Hvis du arbejder hjemme, men normalt har mere end 12 kilometer til arbejde, skal du være opmærksom på dit kørselsfradrag. De dage, hvor du arbejder hjemmefra, vil du ikke opnå kørselsfradrag. Derfor bør du nedsætte antallet af arbejdsdage på din forskudsopgørelse, så du undgår en restskat for skatteåret. Forskudsopgørelsen finder du på skat.dk, hvor du kan rette kørselsfradraget i felt 417 – det vil typisk være forudfyldt med 216 arbejdsdage for et helt år. Nedsæt antallet med de dage, hvor du arbejder hjemmefra.

Mistet eller nedsat løn

Har du mistet arbejdet, fået nyt arbejde, eller er dine arbejdsforhold blot blevet ændret, så kan du med stor fordel gå dine pensioner og forsikringer igennem. Måske er du som mange andre ikke klar over, at du med din pension ofte også har en række forsikringer tilknyttet. Det kan for eksempel være forsikring ved kritisk sygdom eller tab af erhvervsevne. Når du stopper med at få løn, stopper indbetalingerne til din pension over lønnen også. Du vil dog som regel være bidragsfrit dækket af dine forsikringer i en periode, hvorefter dine forsikringer bortfalder.

Bliver dine ansættelsesvilkår ændret, så du for eksempel går ned i timetal og/eller løn, så skal du også være opmærksom. Hvis dine forsikringsdækninger er en procentdel af din løn, vil en lønnedgang betyde, at dine dækninger falder tilsvarende. Nedgang i løn har i øvrigt også den effekt, at du skal ændre din forventede lønindkomst for året på din forskudsopgørelse - ligesom det er tilfældet, hvis du mister dit arbejde og går ned i indkomst for året.

Udbetaling af indefrosne feriepenge

Mange viste interesse for at få udbetalt deres indefrosne feriepenge i efteråret 2020. Det var muligt at bede om at få dem udbetalt via www.borger.dk indtil 1. december 2020. Alt tyder på, at det bliver muligt også at få de resterende ferieuger udbetalt i foråret 2021. Vær opmærksom på, at pengene som udgangspunkt tæller med i din samlede lønindkomst for det år, du får dem. Hvis du vælger at få udbetalt indefrosne feriepenge, anbefaler vi derfor, at du tilføjer beløbet før skat til din lønindkomst i felt 201 på forskudsopgørelsen (det vil sige det beløb, du har søgt om). Det er især vigtigt, hvis du betaler topskat, eller hvis din samlede indkomst ligger tæt på topskattegrænsen (544.800 kroner i 2021). Ellers risikerer du at skulle betale penge tilbage i skat i forbindelse med årsopgørelsen det efterfølgende år.

Læs også

Familie produkter

Garant

I alt 63 millioner kroner bliver udbetalt i renter til garanter

Er du en af Sparekassens 37.000 garanter, så får du i starten af april udbetalt 4,5 procent i rente af din garantkapital. Pengene bliver overført til din afkastkonto. Vi udbetaler i alt 63 millioner kroner til vores garanter.

Få rabat på dyre- og forlystelsesparker

Nyheder

Oplevelser med rabat

Er familien på udkig efter store oplevelser? Som kunde hos os kan du få rabat på en række forlystelses- og dyreparker over hele landet. Du kan købe billetter med rabat til hele familien.

Tjek dit Totalkreditlån direkte i net- og mobilbank

Bolig

Beregn dit Totalkreditlån nemt i net- og mobilbank

Nu kan du tjekke dit Totalkredit og lave nyere beregninger direkte i net- og mobilbank

Unge raadgivning

Konti

Rentestigninger på indlån

Vi har sat renten op på en række indlånskonti for børn og unge. Det samme har vi på Garant Opsparing for SparKron Garanter.

Bliv kunde i Sparekassen Kronjylland

* Når du trykker på "Kontakt mig" accepterer du samtidigt Sparekassen Kronjyllands håndtering af personoplysninger.