H.C. 40 år som frivillig

40 år som frivillig: Ser du ikke H.C. før, så ses I til Vorbasse Marked

Afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjyllands Vorbasse-afdeling, H.C. Christensen er hvert år at finde som frivillig på Vorbasse Marked. Det har han været i små 40 år – foreningslivet og det lokale fællesskab bor ganske enkelt i hans DNA.

Bag bank- og bardisk

Det er ikke kun som frivillig på Vorbasse Marked, at H.C. kan bryste sig af mange års vedholdende engagement. Sidste sommer fejrede han 40-års jubilæum i Sparekassen i Vorbasse, der i 2015 blev en del af Sparekassen Kronjylland. Her er H.C. i dag Afdelingsdirektør.

Sideløbende med karrieren har H.C. engageret sig i byens lokale foreningsliv bl.a. med forskellige bestyrelsesposter, udvidelse og udvikling af Vorbasse Fritidscenter, områdefornyelse i Vorbasse og som sportsudøver, træner og bestyrelsesmedlem i Vorbasse Boldklub. Alle årene har det for H.C. været naturligt at være en aktiv frivillig del af det berømte Vorbasse Marked, der årligt besøges af op mod 250.000 gæster. Her har han haft et væld af frivillige roller og stået bag diverse diske i alt fra øltelte til lotteristande og den pølsebod med 120 medhjælpere, som han i dag står for driften af sammen med otte af de gamle gutter fra boldklubben:

”Min indgang til det hele beror sig på fællesskabet. Vi samarbejder, hjælper hinanden, får ting til at ske og har det sjovt imens. Det er derfor, at jeg selv og mange andre ikke kan lade være med at være frivillig” – fortæller H.C. Christensen.

Markedet er vi sammen om

Som født og opvokset i Vorbasse har H.C. Christensen fået foreningslivet ind med modermælken, og han overbevist om, at netop Vorbasse Marked har været med til at skabe en helt særlig kultur for frivillighed og sammenhold i byen:

”Markedet er noget, vi er sammen om som by, og overskuddet går direkte til byudvikling, lokale projekter og foreningslivet. Der er jo fantastisk, at Vorbasse med ca. 1300 indbyggere har to idrætshaller, svømmehal og netop nu er ved at få forskønnet bymidten med et nyt torv og en aktivitetsakse” – siger H.C. og uddyber:

”Vorbasse Marked er en vigtig brik i at bevare Vorbasse by som et godt sted at bo og leve. Det gør det muligt for Vorbasse at udvikle sig som by. Vi ser, at de unge flytter tilbage til byen, og det skyldes, at man her i Vorbasse ikke kun køber et hus, men også en tilværelse fyldt med aktive foreninger og fællesskab, og det er især i kraft af Vorbasse Marked, at det hele hænger sammen” – påpeger H.C. Christensen.

Vi skal hylde dem, der giver en ekstra hånd

Med 40 år på Vorbasse Marked ved H.C., hvor stor en forskel de frivillige hænder gør. Netop derfor stiftede han prisen ”Årets skulderklap” for at hylde de lokale ildsjæle, der yder en ekstra indsats i Vorbasse og på markedet:

”Der er mange mennesker i Vorbasse og omegn, der gør en kæmpe indsats i forbindelse med Vorbasse Marked. Vi skal hylde alle dem, der yder et stort bidrag og får tingene til at ske. Flere har været frivillige i utroligt mange år og medvirket til at løfte fællesskabet på tværs af foreninger og lokalsamfund” – slutter lokalpatrioten H.C. Christensen, der ser frem til endnu en gang at trække i frivilligtøjet, når det traditionsrige Vorbasse Marked afholdes 21., 22., og 23. juli.

H.C. afdelingsdirektør i Vorbasse
Afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjyllands Vorbasse-afdeling og mangeårig lokalengageret frivillig på Vorbasse Marked, H.C. Christensen.

Billedet helt øverst på siden: H.C. Christensen (t.v.) interviewes af TV-vært Christian Degn (t.h.), da han på Vorbasse Marked i 2018 blev hyldet for sin frivillighed. I midten ses Vorbasse Grundejerforenings bestyrelsesformand Brian Ø. Madsen. Foto: Jeppe Donslund.

 

MitID app

MitID

Opdatering af MitID appen: Sådan skal du godkende fremover

Tirsdag 6. juni udkommer en opdatering af MitID appen. Opdateringen skal mindske risikoen for svindel og samtidig gøre det nemmere for dig at godkende med MitID fra din mobiltelefon.

Lån hus

Årsopgørelse

Måske er din årsopgørelse forkert

Både nogle af vores og andre bankers kunder kan opleve fejl i årsopgørelsen for 2022 fra SKAT - eller forsinkelse af den. Det drejer sig særligt om et antal investeringskunder og nogle af de kunder, der har indfriet/oprettet realkreditlån i 2022.

Familie produkter

Nyt om Sparekassen

Renteændring

1. juni sætter vi renten op på flere af vores indlånsprodukter for private, ligesom vi opretter en ny opsparingsmulighed for SparKron Garanter. Samtidig hæver vi renten på udlån.

Kundedag i Djurs Sommerland

Kundedag

Ses vi til kundedag i Djurs Sommerland?

Nu er det snart tid til en tur i ruuuuuuutsjebanen, og vi glæder os til at møde dig og din familie! Søndag 24. september inviterer Sparekassen Kronjylland til kundedag i Djurs Sommerland til rabatpris. Sparekassens kunder har parken helt for sig selv.